Európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés

Neolitikum, az új korszak

Kedvezményezett:         Neolitikum Kft.
Projekt azonosítószáma:      GINOP_PLUS-1.2.3-21-2022-02149
Elnyert támogatás:          73.739.391 Ft
Támogatás mértéke:         70%
Projekt fizikai befejezése:    2023.11.30.

A tervek szerint 2022-ben megvalósuló fejlesztéssel a vállalkozás eszközpartjának bővítése valósul meg, amely a hatékonyabb működést teszi lehetővé a vállalkozói rétegben. A projekt keretében a cég egy lapszabászgép beszerzésével és egy meglévő épület üzemcsarnokká történő átalakításával modernizálja tevékenységét, aminek eredményeképp a kapacitás növekedése várható költséghatékonyabb működés mellett.

A megvalósítandó fejlesztések között szerepel tanácsadás és képzés igénybevétele, amelyek a munkaerő továbbképzésével növelik a munkaszervezés hatékonyságát, ezzel a kivitelezések minőségét.

Technológiai fejlesztések között szerepel a megújuló energia hasznosítása, amely a megvalósítási helyszín által felhasznált elektromos áram jelentős részét váltja ki fentarthatóbb energiaforrással. A projekt keretében 14 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer kerül létesítésre.

A projekt eredményeképpen a Neolitikum Kft. hatékonyságának növekedése fog bekövetkezni, emellett a környezeti terhelés fog csökkenni a megújuló napenergia hasznosítása révén, amely fejlesztések hozzájárulnak a település megtartóképességéhez és fejlődéséhez.